Addict

de eerste CrossFit les,
Dat was pure stress,
waar ben ik aan begonnen,
inschrijven was al half gewonnen,

nerveus en helemaal opgejaagd,
door de coaches uitgedaagd,
mijn eerste WOD hoort bij de feiten,
wel even op de tanden bijten,

De endorphines maakten mij blij,
maar spierpijn hoorde er ook wel bij,
4 dagen pijn in heel mijn lijf,
eigenlijk was alles stijf,

Sportievelingen onderling,
deden samen touwtje spring,
hoera een woordje dat ik ken,
voelde me toen niet helemaal zen,

Snatches, Thrusters, Squat,
Oh jeetje wat is me dat?
Over burpees zal ik maar zwijgen
daar zou Lode nog mee dreigen,

Toch geniet ik van de sfeer,
de star plank is voor volgende keer,
Sporten maakt ons allen fit,
maar de Box is meer dan dit,

Nu volgt een algemeen verdikt:
I am afraid, I am an addict!

Nadine ThuirMama Van 2 Kids

CrossFit is voor mij een levenswijze geworden die ik nooit nog zou willen missen. De vibe waarin je terechtkomt is onbetaalbaar !

Na 3 jaar CrossFit werd ik eind 2020 zwanger van mijn eerste kindje. Dat hoefde gelukkig niet het einde van mijn favoriete sport te betekenen. Hoewel lopen week na week moeilijker werd kon ik CrossFit makkelijk combineren met mijn alsmaar groter wordende buik.
Van zodra het nodig werd bouwde we verantwoord de gewichten af en gaven de coaches haalbare alternatieven voor elke beweging. Op die manier kon ik tot een maand voor de geboorte van Loes blijven doen wat ik het liefste deed, nog altijd 4 keer per week sporten, maar op maat van mijn zwangerschap.
2 maanden na de geboorte van Loes startte ik terug op en ook al was het even doorbijten, vandaag, 10 maanden later ben ik sterker, sneller en gelukkiger dan ooit ervoor. Bedankt District 10, om het leven zo gemakkelijk te maken

Stefanie WeckxTrainen Voor En Na Zwangerschap

k ging het eens proberen, CossFit… op aandringen van een vriendin. Pas op, zei ze, het is verslavend.
Na de eerste introductie les schaamde ik me zelfs een beetje. Mijn conditie was dus echt belabberd.
Ik nam een abonnement voor drie maanden, als ik het al zo lang ging volhouden. Nog steeds niet overtuigd maar ik had al een aantal uitdagingen aangegaan en wat plezier beleeft, ging ik na die drie maanden voor een jaarabonnement.
En na drie jaar moet ik mijn vriendin gelijk geven, het is verslavend. Een week geen cross fit door een drukke werkweek, voel ik me echt niet ok. De ene uitdaging na de andere. Ik breng ze niet allemaal tot een goed einde, maar ik ga ze wel aan.
Ik verleg grenzen en ik geniet, samen met mijn CrossFit team. Elke dag een beetje sterker en beter!!

Sarah De Ruyter

Mijn verhaal en ervaringen zijn de volgende. Januari 2020 kwam ik voor de eerste maal binnen in de box van District 10 en begon ik met de nodige stress en spanning aan mijn Start To Crossfit les. Ik had al vaak gedacht om dit ooit te doen maar durfde de stap niet meteen zetten. Het idee zat in mijn hoofd dat je al een bink moest zijn om ermee te beginnen. Tot ik iemand leerde kennen die reeds lid was en daarvan hoorde dat dit voor iedereen geschikt is.

Zo begon ik eraan. Burpees, snatches, pull-ups, kettlebell swings, etc… allemaal chinees in mijn hoofd. Het is verbazingwekkend hoe snel je dingen oppikt, groeit en hoe je in de groep opgenomen wordt. Alle coaches en leden bleken dan ook nog eens toffe mensen te zijn. Na een tijd begin ik dat chinees te snappen en kom je in een zekere flow terecht waarbij je hunkert naar de volgende dag, naar de volgende les.

Geen enkele vraag is teveel voor de coaches die steeds het beste met je voorhebben om je te laten evolueren in de verschillende oefeningen. Iedere dag voel je dat je een tikkeltje sterker en sterker wordt. Tijdens de lessen moedigt iedereen elkaar aan en push je elkaar altijd dat tikkeltje meer. Het komt door de positieve ingesteldheid van iedereen dat je geniet van eens goed af te zien tijdens de zoveelste WOD. Ondertussen ben ik lid van de crossfit, endurance, en olympic weightlifting lessen. Stuk voor stuk geweldige onderdelen die je moet gedaan hebben.
Je lichaam en geest ondergaan een metamorfose die je op geen andere manier kunt ervaren.
Mijn ervaring is dus. Crossfit is er voor jong en oud, ongeacht hoe fit je bent om te starten… dat komt… zonder twijfel !
De vriendengroep waarin je terecht komt krijg je er gratis bij.

Wim Vranckx